Κεφτεδάκια στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας



Πέμπτη σήμερα και ένας αγαπημένος μας Σεφ ο Κρίστοφερ μπήκε στην κουζίνα του και μας έφτιαξε λαχταριστά κεφτεδάκια στο φούρνο με σάλτσα Ντομάτας και μοιράζεται μαζί αμς την συνταγή του και τα μυστικά του.  

Υλικά : 

Για τα κεφτεδάκια 

1 κιλό κιμά χοιρινό 
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 
2 φέτες ή 100γρ  ψωμί ή καπήρα μπλενταρισμένη
κανέλα τριμμένη 
αλάτι 
πιπέρι 

Για την σάλτσα ντομάτας 

1 μέτριο κρεμμύδι 
1 πιπέρι πράσινο φρέσκο 
1 πιπέρι κίτρινο φρέσκο 
ζωμός λαχανικών 
1 κονσέρβα ντομάτα χυμό 
1 κονσέρβα ντομάτα πάστα 
ελαιόλαδο 
κρασί ροζέ 
αλάτι 
πιπέρι 



Εκτέλεση : 

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μια Μπασίνα και τα κάνουμε μια ζύμη να δέσει . Πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια των 30-40 γραμμαρίων. Στην συνέχεια τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά 





Για την σάλτσα ντομάτας

Ψιλοκόβουμε τα υλικά μας , βάζουμε την κατσαρόλα μας να βράσει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε στην συνέχεια προσθέτουμε της πιπεριές μας.


 Όταν αρχίσουν να μαραίνονται  σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και τον ζωμό λαχανικών για να ενισχύσουμε την γεύση. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και τον χυμό. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας την Σάλτσα και τα σιγοψήνομε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Συνοδεύονται τέλεια με Noodles  και ροζέ κρασί. 
                                                                                                                                                                                                       
    



Σχόλια